fbpx
Menü Bezárás

Csütörtöki összefoglaló Tokióból

Lemaradt az éremről Kapás Boglárka. A világ- és Európa-bajnok úszó negyedik lett a 200 méter pillangó mai döntőjében a tokiói olimpián.

Németh Nándor a nyolcadik helyen végzett a 100 méter gyorsúszás döntőjében – ő

azonban már a legjobb nyolc közé jutással hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis ebben a számban legutóbb éppen az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett.

Telegdy Ádám a mai elődöntőből bejutott a holnapi fináléba 200 méter háton az olimpia úszóversenyén. Eredménye összességében a negyedik legjobb volt és mindössze két századdal maradt el az egyéni csúcsától.

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak jól indult a nap – papírformát érvényesítve 23-1-re legyőzte a dél-afrikai együttest az olimpia harmadik fordulójában.

A magyar válogatott az első fordulóban 10-9-re alulmaradt Görögország legjobbjaival szemben, majd 16-11-re verte a házigazda japánokat. A folytatásban várhatóan nehezebb dolga lesz a magyaroknak, szombaton ugyanis az Egyesült Államok ellen szállnak vízbe.

 Pétervári-Molnár Bendegúz az elődöntős futamában ötödikként végzett, ezzel B döntőbe jutott egypárevezésben.

Cirjenics Miklós kiesett a nyolcaddöntőben a 100 kilogrammosok között csütörtökön a tokiói olimpia cselgáncstornáján. Az Atomerőmű versenyzője a világbajnoki ezüst- és bronzérmes orosz Nyijaz Iljaszov ellen lépett tatamira a 16 között és ipponnal kikapott.

A nyolcadik helyen jutott a 200 méter vegyes holnapi döntőjébe Cseh László Tokióban, így egy újabb nappal hosszabbította meg pályafutását. Az utolsó versenyén szereplő 35 éves úszó – aki ebben a számban Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt – holnap a fináléval zárja le kiemelkedő karrierjét, melyet többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelez.

A hetedik helyen végzett a 4×200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén. AJakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállítású csapatnak sajnos nem sikerült a jobb helyezés Tokióban.  

Major Veronika a 42. helyen áll a női sportpisztolyosok között a tokiói olimpia mai pontlövészete után. A fináléba kerüléshez az első nyolc között kell végezni. A szám alapversenyének második felét és a döntőt is holnap rendezik.

Kapcsolódó cikkek