Menü Bezárás

Átadták a Kerektavi Természetházat az esztergomi Búbánat-völgyben

A Vasas Horgász Egyesület a mintegy 640 négyzetméteres, kétszintes turista és horgász látogatóközpontjára, 190 millió forint pályázati támogatást nyert. Szentkirályi Ádám, az egyesület elnöke elmondta, a Kerektavi Természetház nevet kapott létesítmény a horgászok és a természetjárók igényeinek kiszolgálására épült. Egy 150 fős közösségi terem mellett két oktatóteremnek is helyet ad, ahol horgászoktatást, valamint túravezető képzést tarthatnak.

Seregi János, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnökhelyettese elmondta, a konzorciumban benyújtott pályázat tejes költségvetése 418 millió forint, a fennmaradó összegből egyéb fejlesztések valósulnak meg a Pilisi Parkerdő területén.

A horgászegyesület vezetőjének munkáját Komárom-Esztergom megye Horgászsportjáért Elnökségi Kitüntető Címmel ismerte el a megyei horgászszövetség. Az elismerést Dr. Völner Pál és Hernádi Ádám adta át. A szövetség nevében Zoltai Dániel elnök a természetházban lévő elsősegélynyújtó hely működéséhez egy automata defibrillátort ajándékozott az ünnepélyes megnyitón.

Kapcsolódó cikkek