fbpx
Menü Bezárás

Péntektől hőségriadó!

Péntektől kiadta az elsőfokú figyelmeztetést a kánikula miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet meghaladja majd a 25 fokot a következő napokban. A figyelmeztetés a Dunántúlon minden megyében él, így Komárom-Esztergom megyében is.

Országszerte jó a levegőminőség, ám a száraz, meleg idő miatt enyhe romlás várható a továbbiakban. Tombol a pollenszezon: A növények közül jelenleg a pázsitfűfélék és a csalánfélék szórják legintenzívebben a pollenjeiket, az allergiásoknál erős tünetek is jelentkezhetnek. 

Az UV-sugárzás értéke a déli órákban eléri a nagyon erős, néhol az extrém fokozatot, a tűző napon akár 15-20 perc alatt is komoly bőrégést szerezhetünk, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis. Erre figyeljünk a következő napokban!

A közlekedők alapvetően jó feltételekre készülhetnek, de a melegben sokaknál koncentrálási problémák jelentkezhetnek és a fejfájás is zavaró lehet, elvonja a figyelmet. Fontos felhívni a figyelmet, hogy az autóban se kisgyereket, se háziállatot ne hagyjunk, még pár percre sem, nyitott ablaknál sem – az utastér hőmérséklete ugyanis percek alatt akár 50-60 fokra is felszökkenhet.  

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE