Menü Bezárás

Már használható a KOMBIbike Komáromban

A minap adták át a kerékpárkölcsönző rendszert, ami a Bem József és a Czuczor Gergely utca sarkán, valamint a Sport utcában található. A KOMBIbike projektben Komárom mellett Tata, Kisbér és Oroszlány, valamint a  felvidéki Gúta, Ógyalla, Naszvad, Érsekújvár és Észak-Komárom vesz részt. A beruházás során összesen 130 kerékpárt helyeztek ki 13 dokkolóval. Regisztrációt követően a kerékpárok könnyen kibérelhetők. A biciklik kölcsönzésére a www.kombibike.eu weboldalon nyílik lehetőség.

Nagy Nikolett önkormányzati képviselő, turisztikai tanácsnok a beruházás kapcsán kiemelte, Komárom nagy hangsúlyt fektet az idegenforgalom fejlesztésére. Egyrészt olyan komfortfokozó beruházásokkal, mint például a Zöld Város projekt, vagy épp a Tourinform Iroda felújítása, másrészt olyan jelentős, a kormányzat által támogatott fejlesztésekkel, mint a Csillagerőd felújítása, vagy a saját forrás mellett pályázati támogatásból megépült Brigetio Látogatóközpont.

Czunyiné dr Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője szerint az új beruházás nem csupán a turisztika és az idegenforgalom szempontjából bír kitüntetett szereppel, de segíti a környezettudatos szemléletformálást is. Közlése szerint a turisztikai lehetőségek száma egyre csak bővül, hiszen hamarosan indul az Eurovelo 6-os nemzetközi kerékpárút Komárom és Gönyű közötti szakaszának építése is – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó cikkek