fbpx
Menü Bezárás

Bábolnai iskolások tanulmányi kirándulása a Gerecsébe

A bábolnai általános iskolások egy csoportja tanulmányi kirándulásra ment a Gerecsét felfedezni az EFOP-3.9.2.-es projekt keretében. A diákok és kísérő tanáraik nagy izgatottsággal készültek a tartalmasnak ígérkező programra. A tanulmányi kirándulás egy komplex fejlesztés, mert a természeti kincsek megismerése mellett a gyerekek a történelem, hagyományok és a modern geocaching szokásával is közelebbről megismerkedtek.

A túra megtervezésekor és megvalósításakor az volt az egyik fő szempont, hogy a gyerekek számára élménydús és tanulságos tevékenységek kerüljenek beépítésre. Az életkori sajátosságok figyelembe vételével olyan program elemek kerültek kiválasztásra, amelyek több szempontból is átmozgatják a gyerekeket: szellemi és fizikai kihívások egyaránt bekerültek, ugyanakkor a digitális világ kihívásainak megfelelően “kütyüs” feladat is szerepet kapott.

A tapasztalati tanulás elveinek megfelelően a gyerekek a túra közben is és azt követően is reflektálhattak a látottakra, hallottakra, tapasztaltakra. Az élményeket csoportos, páros és egyéni gyakorlatok tették még inkább hasznossá és emlékezetessé a gyerekek számára.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE