fbpx
Menü Bezárás

A Szőnyi Lovas Sportegyesületbe kirándultak a bábolnai gyerekek

A szőnyi lovas táborban a gyerekeknek lehetősége nyílt közelről megismerkedni ezzel a különleges világgal, amelyben a lovak társak és tanulást katalizáló szereplők, az ember életének és mindennapjainak fontos kiegészítője és szereplője. A táborban a gyerekek egy igazi lovas tanyára tettek látogatást, ahol megfigyelhették ahogyan az ember és az állat kapcsolatot teremt, kommunikál, és dolgozik együtt. A ló, mint háziállat nagyon régóta jelentős szereplője a vidéki életnek, és bár a mezőgazdaságban vitathatatlan a szerepük, a valódi értékük ezen jelentősen túlmutat. A lovas tanyán a gyerekek ugyanazt figyelhették meg, mint egy ló asszisztált tréningen modern köntösben: a ló és lovas kapcsolatát, a vezető és a vezetett magatartását, a szabályok kialakítását, működését, betartását és egy sajátos kommunikációt ember és állat között.

A gyerekeknek volt lehetősége testközelből megtapasztalni a lóval való kapcsolatot, mert a táborban lehetett lovagolni is. A lovaglás nem csak sport, testmozgás, de arra is lehetőséget ad, hogy a bizalomról és önbizalomról, a tiszta és direkt kommunikációról, a határok kezeléséről és felismeréséről, valamint a kontroll és önkontroll fogalmairól beszélgessenek.

A táborban a jó hangulatban történő tanulás, a hasznos időtöltés és a biztonságos saját élmény szerzése egyaránt fontos volt, így a lovaglás mellett voltak sorversenyek, amelyben a gyerekek a versenyszellem és együttműködés egységét is megtapasztalhatták, valamint lovas omnibusz vitte körbe őket a településen, így a gondtalan kikapcsolódás is adott volt.

Az ismeretszerzés mellett a fenntarthatóság, felelősségteljes és hosszú távú gondolkodás és a szemléletformálás is szerepet kapott, a gyerekek betekintést nyertek a lovak gondozásába és a körkörös gazdálkodás jellemzőibe is.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE