fbpx
Menü Bezárás

Várandósok nem tudnak most oltásra jelentkezni

Nyitva van az online időpontfoglaló az oltásra. A regisztráltak jelenleg Sinopharm- és AstraZeneca-oltásra tudnak jelentkezni, illetve azok, akik erről a Vakcinainfótól SMS-t kapnak, már Szputnyik oltásra is tudnak időpontot foglalni a május 6. és 11. közötti időszakra. A Pfizer-oltásra az időpontok elfogytak, jelenleg nincs is beadható Pfizer-vakcina. A kedden érkezett szállítmány egyik részét ugyanis második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16-18 évesek beoltását kezdik meg.


A tájékoztatás szerint a krónikus betegek az AstraZeneca-vakcina alkalmazási előírása szerint olthatók be, a Sinopharm a megfelelően kezelt krónikus betegeknek adható. A Szputnyik vakcinát pedig bizonyos krónikus betegeknek nem adják.
Az aktív betegek nem olthatók be, a várandósok pedig Pfizer- vagy Moderna-vakcinát kaphatnak, így ők most nem tudnak időpontot foglalni.
    Már azok beoltására is van lehetőség, akik három hónapon belül estek át a fertőzésen, az olthatóságról minden esetben az oltóorvos dönt.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE