Menü Bezárás

Vakáció indító sportnap Bábolnán

A vakáció kezdete egyet jelent az önfeledt pihenéssel, kikapcsolódással, a hosszú nyári napokon a sok játékkal és szabad levegőn töltött idővel, valamint azzal, hogy sokkal kevesebb szabálynak és keretnek kell megfelelni. Iskolaidőben a házi feladatok, tanórák, az osztályban való közös munka rengeteg feszültséget és megfeszített munkát igényel, így a tanév vége általában nehéz diákoknak és tanároknak egyaránt. A feszültség levezetésének számos módja van, ezek közül a sport és a mozgás az egyik leginkább hatékony, mert testi és szellemi kikapcsolódást egyaránt lehetővé tesz.

A mozgás révén hormonok szabadulnak fel, a test több oxigénhez jut, az agy pedig kikapcsol az aggódás és szorongás állapotából, a feszültség csökken és a jókedv, felszabadultság növekedik. A közös testmozgás a közösség épülését szolgálja, a gyerekek kapcsolódni tudnak egymáshoz és a tanáraikhoz, és olyan beszélgetésekre is sor tud kerülni, amire a mindennapokban kevesebb idő és energia jut.

A bábolnai vakáció indító sportnap célja az volt, hogy az év végén egy könnyed kikapcsolódási, feszültség levezető programot biztosítson a diákok számára, amelyben lehetőség nyílik nagyokat nevetni, önfeledten együtt lenni, szórakozni, fizikailag elfáradni, és a fáradtságot finom enni és innivalóval egyensúlyozni.

A gyerekek sportoltak, mozogtak, játszottak, és az elvesztett energiát frissen készült hamburgerrel és gyümölcslével pótolták. A program feltöltődést és kapcsolódást eredményezett, mind a diákok, mind a pedagógusok számára egyaránt.

Kapcsolódó cikkek