Menü Bezárás

Teljes állást kapott egy kutya egy whiskygyárban

Roccot, az egyéves cocker spánielt egy skóciai üzemben képezték ki, hogy a hordók faanyagának hibáit kiszagolja. A kutya szaglása negyvenszer erősebb az emberénél. Rocco képzése hat hónapig tartott, azóta “dolgozik” a gyárban.

Nemcsak a kutyák kapnak ilyen nemes feladatot – ott van többek mellett a brit miniszterelnökségi főegerész. Az Egyesült Királyság miniszterelnöki rezidenciáján jelenleg Larry szolgál, őt egy menhelyről hozták még 2011-ben. A főegerész története egészen a középkorig nyúlik vissza, már VIII. Henrik idejében is alkalmaztak macskákat a britek.

Egy magyar macska, Pál pedig Izlandon lett híres. Gazdái egy helyi szállodában dolgoznak, ahová kedvencüket is magukkal vitték és olyannyira bevált egérfogásban, hogy megkapta az állást, most már ő a szálloda hivatalos egérkarbantartója és még fényképes igazolványa is van.

Hazánkban is van hasonló történet – Diósjenő polgármesteri hivatalában van rágcsálóügyi főmunkatárs. Ő Márton, egy mentett cica, aki tiszteletbeli alkalmazottként még névtáblát is kapott.

Kapcsolódó cikkek