fbpx
Menü Bezárás

Szerda estig meghosszabbították az időpontfoglalás határidejét

Szerda estig meghosszabbították az oltási időpontfoglalás eredetileg kedden lejáró határidejét azért, hogy minél többen megkaphassák a védőoltást – mondta az országos tisztifőorvos hétfői sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette, minden oltóponton zajlik az oltások beadása. Elmondta: AstraZeneca- és Szputnyik vakcina már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, az oltópontokon elérhető a Sinopharm vakcinája, és további Pfizer-szállítmányt is várnak.  A tisztifőorvos hangsúlyozta, a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, a harmadik hullám leszálló szakaszának végéhez közeledünk.

Száz nap múlva leteszik a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét Debrecenben – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. György László elmondta, ez kell ahhoz, hogy 2022 végére Magyarországon magyar vakcinát gyártsanak.

Már több mint 130 ezren töltötték le a védőoltást igazoló, péntektől ingyenesen elérhető mobilalkalmazást – közölte az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. Kiss Róbert hozzátette: a lakossági szolgáltatást igénybe vevők mellett a szolgáltatói letöltési lehetőséggel 34 ezren éltek. Hangsúlyozta, a mobilalkalmazás jelenleg tesztüzemben működik. Az applikáció igazolja az oltás tényét, ezzel a védettségi igazolvány kiváltására is alkalmas – tette hozzá.

MTI; kép: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE