fbpx
Menü Bezárás

Segítőket is díjazott a megyei önkormányzat

Vályi István Díjat kapott Konkoly Andorné a Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat aktivistája. Nagy Attila, az Oroszlányi Mentőállomás vezetője, mentőápoló, a megye mentődolgozója 2020 címet vehette át. A megye tűzoltója 2020 cím birtokosa a komáromi Kolozsváry Szilárd főtörzsőrmester lett.

A segítőket Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntötte.

Az átadott kitüntetéseket 13 éve alapította a megyei közgyűlés a közrend, közbiztonság, közlekedésbiztonság és gazdaság védelmében, illetve az életet, az egészséget és a környezetet veszélyeztető rendkívüli helyzetek elhárítása során nyújtott kimagasló szakmai munka elismerésére. A díszoklevéllel és pénzjutalommal öt szakterület (mentőszolgálat, polgárőrség, rendőrség, katasztrófavédelem, vám- és pénzügyőrség) kimagaslóan teljesítő dolgozóit jutalmazzák a szakmai szervezetek ajánlása alapján.

A Vályi István Díjat elnyert Konkoly Andorné 1997-ben a Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájában kezdett dolgozni többnyire, mint közmunkás, de volt, hogy társadalmi munkában látta el feladatát. 2014-től a Komárom-Esztergom Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ügyeit is ő intézi, önkéntesen segíti a megyében működő roma nemzetiségi önkormányzatok munkáját.

A megye mentődolgozója 2020 címmel jutalmazott Nagy Attila, oroszlányi állomásvezető mentőápoló 40 éve dolgozik a szakmában, 2007-től az Oroszlányi Mentőállomás vezetőjeként szolgálja bajtársai és az Országos Mentőszolgálat érdekeit, képviseli és őrzi annak értékeit.

A megye tűzoltója 2020 díjat egy komáromi tűzoltó, Kolozsváry Szilárd kapta. A főtörzsőrmester 23 éve beosztott tűzoltó munkakörben lát el szolgálatot. Nagy szakmai tapasztalattal és elhivatottsággal dolgozik. Az újonc tűzoltók felzárkóztatásában, mentorálásában kimagasló szerepet vállal és rendszeresen sportol.

Kapcsolódó cikkek