fbpx
Menü Bezárás

Napokon belül levehetjük a maszkot az utcán

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy az ötmillió beoltott elérésekor a kijárási tilalom megszűnik, csakúgy mint az üzletek és éttermek nyitvatartási korlátozása és eltörlik a kötelező maszkviselést is a köztereken.

További enyhítés lesz, hogy a magán- és családi rendezvények 50 főig, a lakodalmak 200 fő részvételéig korlátozás nélkül megtarthatók. A jövőben szabad a kültéri események szervezése, de itt életben marad egy 500 fős korlát és zárt térben továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rendezvényeken – mondta a kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A 16-18 éves korosztály beoltott tagjai mostantól szabadon – felnőtt kíséret nélkül – mehetnek rendezvényekre.

Az eddig már beadott oltásokon kívül van még Pfizerből hétmillió, Modernából kétmillió, valamint Janssenből és AstraZenecaból is több mint négy-négymillió áll rendelkezésre. Ha tehát szükség lesz egy harmadik oltásra is, akkor is lesz elegendő vakcina, nem kell újabbakat beszerezni, ezért sem vesz részt Magyarország a következő uniós vakcianbeszerzésben.

Ezzel párhuzamosan épül a magyar vakcinagyár is, amely már 2022-ben megkezdheti a magyar fejlesztésű oltóanyag előállítását. Így vakcinagyártásból is önellátóak lehetünk – közölte Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE