fbpx
Menü Bezárás

Elkészültek a tatai kerékpáros fejlesztések

Átadták a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszert, amelynek járműveit öt szlovák és négy magyar településen lehet használni. Egyidejűleg átadták a Bringapark Program részeként az ország legnagyobb kerékpáros pumptrack pályáját is a vizek városában.

    Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ismertette, hogy az Országos Bringapark Programban 2020-ban összesen 800 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a kormány és az önkormányzatok fele-fele arányú finanszírozásával, az idén pedig a beruházások összege már meghaladta az 1,1 milliárd forintot. A KOMBIbike projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül valósult meg a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás vezetésével.
    A projekt teljes költségvetése 980 ezer euró, amelyből 833 ezer euró az Európai Regionális Fejlesztési Alap 85 százalékos támogatása, ezen felül pedig 10 százalékos a magyar és szlovák állami társfinanszírozás.
  Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC ügyvezetője elmondta: a határon átnyúló KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszer 95 hagyományos és 35 elektromos kerékpárt kínál használatra. Az állomások a szlovákiai oldalon Érsekújvár, Gúta, Komárno, Naszvad és Ógyalla városában találhatók, a magyarországi oldalon pedig Kisbér, Komárom, Oroszlány és Tata városában lehet kerékpárt kölcsönözni, összesen 13 helyszínen.
  
    A Bringapark Program részeként elkészült kerékpáros pumptrack pályáját Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője mutatta be, méltatva, hogy a pumptrack pálya önálló élményt kínál a Tatabánya-Tata-Dunaalmás útvonalon vezető Által-ér völgyi kerékpárút mellett.
    A pumptrack vagy pumpapálya egy hullámformára kialakított útvonal, amely használható kerékpárral, görkorcsolyával, gördeszkával és rollerrel is.
    A képviselő kitért arra is, hogy a további szabadidős fejlesztési tervekben szerepel egy hegymászó útvonal kialakítása a tatai Kálvária hegyen, valamint az Által-ér kenuzhatóvá tétele Tatabányától Dunaalmásig.

(Fotó:tata.hu)

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE