fbpx
Menü Bezárás

Bábolnai színházlátogatás

Az EFOP-3.9.2.-es projekt keretében több mint 100 bábolnai általános iskolás diáknak volt lehetősége megnézni és meghallgatni A padlás című varázslatos musicalt a Magyarock Dalszínház előadásában.

A padláson “Ég és Föld között” bármi megtörténhet, akárcsak a mesékben, és elkalandozni ebben a mesevilágban jótékony hatással van a gyerekek érzelmi intelligenciájára, az érzelmeik kifejezésére, a vágyak és célok megfogalmazására, a pozitív érzelmek megélésére. A mesék stresszoldó, feszültségoldó és lélekgyógyító hatása bármely korosztály számára érvényesül, így a két szerelmes története nagy hatással van a nézőközönségre lelki szinten is. A mese számos olyan szimbólumot tartalmazott, amelyről beszélgetve az élet nagy kérdései is elő tudnak jönni: a szerelmespár, az útkereső szellemek, a betörés mind olyan momentumok, amelyek kapcsán számos témakör előjöhet egy beszélgetésben.

A szereplők erős szimbolikus jelentéssel bírtak, hogy csak néhány kerüljön említésre: a fantasztikus Rádiós, az embereket jól ismerő és róluk mindent tudó Mamóka, a gép akinek érzései is vannak vagy éppen a naív vagy éppen a finomlelkű szellem. Az előadás nagyon jó táptalaja önismereti jellegű beszélgetéseknek, a gyerekek reflektálhatnak arra, hogy melyik szereplő volt a kedvencük, kivel cseréltek volna szívesen vagy éppen melyik szereplőtől milyen kompetenciát, tulajdonságot tanulnának meg szívesen. Így a színházi előadás megtekintés két síkon is hat: egyrészt ott helyben van egy erős vizuális és muzikális élmény, másrészt a közös élményt követően később önreflexióra és mély beszélgetésekre nyílik lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE