fbpx
Menü Bezárás

Újra látogathatók az idősotthonok

Csütörtöktől azonnali hatállyal visszavonja a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban egy éve elrendelt látogatási tilalmat – jelentette be az országos tisztifőorvos. Müller Cecília kifejtette, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ismét a látogatás lehetőségével, az ilyen személy magával viheti a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermeket is. A korábban ajánlott kapcsolattartási lehetőségeket az intézményeknek továbbra is biztosítaniuk kell; akik nem kérték még az oltást, azokkal élhetnek csak. Megszűnik az intézményelhagyási tilalom is a védettségi kártyával rendelkezők számára.

Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával – közölte a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán elmondta: a következő hetekben közel 112 ezer diák érettségizik majd. Az Oktatási Hivatal már közzétette honlapján az egészségvédelmi intézkedéseket.

Szerdán 551 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – mondta az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője csütörtökön. Kiss Róbert közölte: 533-an közterületeken, 12-en tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozóhelyein, hatan bevásárlóközpontok, üzletek területén szegték meg a szabályokat.

Kép: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek