Menü Bezárás

Közel két milliárd forintból újul meg a tatai Vaszary Iskola

A Tatabányai Tankerületi Központ 2017 májusában sikeresen pályázott az EFOP 4.1.2 kódszámú projekt pályázati felhívására, melynek köszönhetően jelentős beruházást tudnak megvalósítani a tatai Vaszary János Általános Iskolában. A közel két milliárd forintos iskolafejlesztés részleteiről április 29-én rendeztek sajtótájékoztatót. Az EFOP-4.1.2. konstrukció keretében, a 2017-ben elnyert 1166 millió forintnyi támogatási forrást a magyar kormány közel 815 millió forint többletforrással egészítette ki, így Tata komoly történelmi hagyományokkal és eredményességgel bíró általános iskolája összességében 1,98 milliárd forintból újulhat meg.

A „Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt keretében először a Jázmin utcai Tagintézmény fejlesztésére került sor 2020-ban. Akkor, a beruházás első szakaszában az épületben épületgépészeti, villamossági, akadálymentesítési kivitelezési munkákat végeztek el: burkolat és nyílászáró cserékre, egy új csoportszoba kialakítására, akadálymentesített feljáró és mosdó építésére került sor, s az épület régi radiátorait is korszerű fűtőtestekre cserélték. Emellett egy 15 × 24 méteres rekortán borítású sportpálya kialakításával megújult a Jázmin Iskola udvara.

A fejlesztés most a Vaszary Iskola székhelyintézményében folytatódik, s az április elejével indult kivitelezés magában foglalja a teljes épületet érintő villamos és gépészeti felújítási munkákat, valamint újépítési feladatokat, melyeknek köszönhetően elkészül a jelenlegi tornacsarnokhoz csatlakozó féltornaterem, és a „B” épületrész csoportszobáinak kialakítása. Emellett az iskolaudvar és sportudvar fejlesztés is a beruházás részét képezi. A Vaszary János Általános Iskolát érintő fejlesztés elvégzésére a kivitelezőnek 11 hónap áll rendelkezésére.

Kép, és információ: tata.hu

Kapcsolódó cikkek