fbpx
Menü Bezárás

Kétoldalú megállapodásokat köt hazánk a védettségi igazolványokról

A kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a védettségi igazolványok elismeréséről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely azt mondta, hogy szeretnék kölcsönösen elismertetni a vakcinaigazolványokhoz fűződő jogokat. Magyarország kétoldalú megállapodásokat köt majd minden olyan állammal, amely nyitott erre. Így a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek ugyanolyan előnyei lesznek az érintett országokban, mint a helyi védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ugyanez fordítva is igaz lesz- mondta Gulyás Gergely.

A kormány az ötmillió oltás elérésekor – várhatóan május harmadik hétvégéjéig – szeretné feloldani a lakodalmakra vonatkozó tilalmat – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, a négymillió oltás elérését követően több járványügyi intézkedést enyhítenek, de a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatos korlátozások fennmaradnak.

A hiányzó védettségi igazolványok pótlására a kormány világos eljárásrendet alakít ki, amelyet a miniszterelnök ismertet a péntek reggeli rádióinterjújában – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, hogy sok panasz érkezett a kormányhivatalokhoz a vakcinaigazolványokkal kapcsolatban. Kiemelte, hogy több mint 4,5 millió ember jogosult az okiratra, ez az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb logisztikai akciója, előfordulhatnak technikai nehézségek. A kormány mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban pótolja a meg nem érkezett igazolványokat – nyomatékosította Gulyás Gergely.

Kép: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek