fbpx
Menü Bezárás

Nyugdíjasok találkozója Bábolnán

Bábolnán hagyománya van az idősek iránti tisztelet és szeretet, elismerés és támogatás kifejezésének: programokkal, egyéni és csoportos megmozdulásokkal, családi és közösségi kezdeményezésekkel szereti a közösség kifejezni az idősek felé a háláját és elismerését.

A település évtizedek óta tart fenn testvértelepülési kapcsolatot a szlovákiai Hidaskürttel, és ennek a kapcsolatnak minden generáció élvezi az előnyeit: gyerekek és családok találkoznak, felnőttek és fiatalok szerveznek közösen programokat, és természetesen az idősek is tartják egymással a kapcsolatot. A településeken nyugdíjas klubok működnek, amelyek segítenek aktív és kapcsolódásokkal teli életet élni a helyi időseknek. A két település nyugdíjas klubjai évente kétszer találkoznak, beszélgetnek, kikapcsolódnak és jól érzik magukat együtt. A találkozók egyik évben Hidaskürtön, másik évben pedig Bábolnán valósulnak meg – ebben az évben a bábolnai Idősek Klubja volt a soros programszervezésben.

A találkozó egy szívélyes vendéglátással indult: a Szabaidőközpontban a vendégeket terített asztal várta, rajta kávé, reggeli, frissítők. A közös étkezés és beszélgetés megadta a nap alaphangulatát, a régi és új ismerősök szeretettel és kíváncsisággal fogadták egymást, elindult a beszélgetés, régi emlékek felidézése. A nosztalgia mellett nevetés, a régi emlékek mellett új tervek is szerepet kaptak.

A reggeli után a vendégeket egy közös kirándulásra invitálták, az úti cél Fehérvárcsurgó volt, ahol a kastélyparkban az Európai Dísznövénykertészeti kiállítás került megtekintésre. A résztvevők egy jelentős része nagyon szereti a kis kertjét gondozni, mindig téma az, hogy kinek milyen növényei vannak, azokat hogyan gondozza, így a kiállítás megtekintése valóban élmény volt. A kiállítás után a csoport visszatért Bábolnára, ahol jó vendéglátóként ismét terített asztallal várták a vendégeket. A finom vacsora mellett folytatódott az eszmecsere és beszélgetés, estig elhúzódott a rég nem látott barátok közös programja.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE