fbpx
Menü Bezárás

Kerámia foglalkozások Bakonysárkány településen

Az EFOP-3.9.2.-es projektben Bakonysárkány településen a Fekete István Általános Iskolában 20 héten heti 2 órában kerámia szakkör valósult meg, amelyben 10 lelkes gyermek vett részt. A programot Székely Emese foglalkozásvezető tartotta, hétről hétre újabb izgalmas feladatokkal kápráztatva el a résztvevő gyerekeket és rajtuk keresztül a helyi családokat és közösséget.

A kerámia szakkör célja az volt, hogy a gyerekek megismerjék a kerámia készítés mesterségét és saját élményt szerezzenek egy-egy alkotási folyamatban, majd a létrejött szép és hasznos használati tárgyakat a saját környezetükben tudják majd használni. Fontos cél volt, hogy a gyerekek jól végiggondolt alkotásokat készítsenek, így a legtöbb esetben a helyszínen történő alkotást otthoni tervezés előzte meg. Szintén cél volt, hogy több féle technikát megismerjenek, a foglalkozások egymásra épülése lehetővé tette, hogy a felrakás, nyújtás, formázás, mélyítés, ragasztás, kontúrozás, üveg olvasztás technikáit is alkalmazni tudják a folyamatban.

A foglalkozások tervezésekor Székely Emese az évszakok váltakozását és az ünnepköröket vette alapul, és igyekezett olyan elemeket beépíteni, amik ebbe a ciklikusságba jól illeszkednek, és amelyek az egyes ünnepekkor hasznosak és relevánsak a résztvevő gyerekek családjai számára. A foglalkozások ősszel kezdődtek el, és február végéig tartottak, így az ősz és a tél sajátosságainak és az őszi-téli ünnepeknek megfelelően készültek el az alkotások.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE