Menü Bezárás

Német nyelvi tábor Bakonysárkány településen

Az EFOP-3.9.2.-es projekt keretében Bakonysárkány településen a tanulók egy kis lelkes csoportja 20 héten át német nyelvi szakkörön vett részt heti 2 alkalommal, 20 héten át.

A gyerekek nagyon élvezték a mozgalmas és élményszerű foglalkozásokat, ahol a foglalkozásvezetők számos pedagógiai módszert vetettek be annak érdekében, hogy a gyerekek számára emlékezetes programot nyújtsanak a szakkör teljes időtartama alatt.

A német nyelv tanulása nagyon sok gyermek számára jelent kihívást, és bár érezhetően kisebb az érdeklődés iránta az angol nyelvvel összehasonlítva, mégis azok a gyerekek akik ezt a nyelvet választották nagy kíváncsisággal és nyitottsággal fordultak a nyelvtanulás felé.

A gyerekek nagyon eltérő tanulási stílussal rendelkeznek, így a program összeállításakor a foglalkozásvezetőnek figyelnie kellett arra, hogy egyéni és csoport dinamikáknak megfelelően legyen kialakítva a program, a megfelelő ritmus mellett legyen benne kihívás és érdekesség minden gyermeknek. A foglalkozások során több féle tanulási preferenciához illeszkedő gyakorlatot végeztek, és bevetették a látás és beszéd mellett a hallást, mozgást, vizuális elemeket és sokszor a jobb agyfélteke is átmozgatásra került kreatív gyakorlatok révén.

A program témáinak meghatározásakor általános társalgási témakörök kerültek fókuszba: bemutatkozás, család bemutatása, környezet bemutatása, mindennapi tárgyak. A szókincsbővítő tevékenységek mellett nagy szerepet kaptak a fontosabb nyelvtani fordulatok, szabályok is, így a 20 héten át a gyerekek vegyesen gazdagították a nyelvtani kompetenciáikat és a szókincsüket egyaránt.

A foglalkozások jó hangulatban teltek el, a gyerekek lelkesen jöttek és készültek, szívesen vettek részt a kitalált gyakorlatokban, és bízunk benne, hogy a mai napig tudják a tanultakat közvetlenül vagy közvetetten hasznosítani.

Kapcsolódó cikkek