Lejátszás Forrás Rádió

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Belföld

A jó minőségű magyar tojást érdemes választani!

Amíg a fipronillal szennyezett tojások ügye Európában nem tisztul le, addig Magyarországon a fogyasztók inkább a friss és jó minőségű, fipronil mentes magyar tojásokat válasszák - mondta Pleva György, a Nébih élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója.

Felkészült az ünnepre az operatív törzs

Felkészült az operatív törzs az augusztus 20-i állami ünnepre, a civil biztonsági szolgálattal együtt több ezer rendőr, mentő, vízi mentő, tűzoltó, katasztrófavédő biztosítja a rendezvényeket - közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, az operatív törzs vezetője.

Többet érnek a klímás lakások

Az ingatlan.com szerint egy légkondicionálóval felszerelt panellakásért 5 százalékkal magasabb árat is kérhetnek, egy téglalakás esetében pedig akár 10 százalék is lehet a különbség.

Öröklődhet a hajlam a gyógyszerfüggőségre

Mint ismert, Zacher Gábor toxikológus korábban azt mondta: kétszázezren lehetnek azok, akik gyógyszerfüggők, 70 ezren altató- vagy nyugtatószerfüggők, 25 ezren pedig orrcsepp miatti addikciótól szenvednek.

Vizsgálják a 9 osztályos iskola lehetőségeit

A plusz egy év a kicsiket érintené, ugyanis egyre több óvodás van, aki nem kezdi meg az adott évben az iskolát, ezért merült fel, hogy legyen egy iskola-előkészítő év, amely a tanulásra való felkészüléssel telne.

Egyre drágább a vaj

Európa-szerte csaknem megkétszereződött az ára, de már itthon is 50 százalékos áremelkedés tapasztalható a tavalyhoz képest – írja a Híradó.

Jó hír a Szigetről

Az idén 16 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt a fesztiválon, mint tavaly - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mely erőkkel volt jelen a környéken.

Egy fiatal nő a magyar áldozat

Egy fiatal nő a magyar áldozata a kedd este Madeira szigetén, egy vallási ünnepségen történt balesetnek - mondta el a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa.