Lejátszás Taylor Swift - Shake It Off

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Hírek

Mindenkit érint az extrém hőhullám

A jelenlegi, extrém hőhullám mindenkit érint, nemcsak a gyerekeket, az időseket és a krónikus betegeket, akik alapvetően érzékenyek az időjárási változásokra - mondta Pintér Ferenc humánmeteorológus, a Meteo Klinika vezetője.

Marad a fullasztó hőség

A tartós hőség veszélye miatt kilenc megyére és a fővárosra mára is a legmagasabb, harmadfokú, nyolc megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Megdőlt a fővárosi melegrekord

Az év eddigi legmelegebb napján megdőlt a fővárosi napi melegrekord, országosan is megközelítette a több mint száz éve mért legmagasabb értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Az extrém hőség a fiatal szervezetet is megterheli

A többnapos, extrém meleg időjárás nemcsak a gyerekeket és az időseket veszélyezteti, hanem a fiatal szervezetet is megviseli, a hőség miatt az Országos Mentőszolgálat esetszáma az elmúlt 24 órában 20 százalékkal nőtt a szokásoshoz képest.

Felfüggesztették a kamionstopot

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból augusztus 5-én és augusztus 6-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Eloltották a lángokat

Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.