Lejátszás Forrás Rádió

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Hírek

Támogatják a lakossági szemléletformálást

A hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra, a környezettudatos gondolkodás erősítésére 200 millió forint összegben írnak ki pályázatot civil szervezetek, önkormányzatok és egyházak részére.

Határvadász-képzésre várják az érdeklődőket

Komárom-Esztergom megyében is folyamatos a toborzás – közölte a megyei rendőr-főkapitányság. Legutóbb Nyergesújfalun várták a leendő határvadászokat, ahol a rendőrök felvilágosítást adtak a szolgálattal és a képzéssel kapcsolatban.

Sok helyen olcsóbb az internet

A Híradó szerint már hat szolgáltatónál került be a kínálatba az úgynevezett Digitális Jólét Alapcsomag. Ezt elsősorban azoknak ajánlják, akik eddig azért nem interneteztek, mert túl drága volt az előfizetés.

Munkát kaphatnak a nyugdíjasok

Minden eddiginél több nyugdíjas kerülhet vissza a munkaerőpiacra. A Parlament még júniusban hozott egy jogszabályt, mi szerint az öregségi nyugellátásban részesülők úgynevezett nyugdíjas szövetkezetbe kérhetik a felvételüket.

Már tudni, melyek a szennyezett tojások

A 170 tojásjelölő kódszámmal lehet azonosítani azokat a termékeket, melyek a Fipronil nevű rovarirtó szerrel érintkeztek – közölte a holland élelmiszerbiztonsági hivatal.

Nőhetnek a törlesztőrészletek

Egyre több lakáshitelnél jár le ugyanis az árfolyamgát 5 éves időtartama – írja a Híradó. Az elmúlt 5 évben az adósok 180 forintos árfolyamon fizették a svájci frank hitelt, ennek lejártával azonban a különbözetet is vissza kell fizetni.

Sok a fertőzött szúnyog Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoznak a nyugat-nílusi lázzal fertőzött szúnyogok Szerbiában. Az elmúlt öt évben több mint 500-an betegedtek meg tőlük, 58-an pedig bele is haltak a szövődményekbe – írja a Híradó.

Nagy az igény a termelői piacokra

Nagy az igény a termelői piacokra, az őstermelőknek értékesítési lehetőségre van szükségük, a vásárlók pedig egyre inkább keresik a jó minőségű hazai termékeket - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.